Har det klikka for Drillo?

image19  Egil Drillo Olsen i Amman 20. mai. Geografigeniet vurderer faktisk å si ja til jobben som trener for det irakiske landslaget. Si meg, er ikke mannen riktig vel bevart? (foto: Fredrik)


(Amman)

-Hvor stort er Irak?, spør fotballtreneren.
-Hæ? svarer jeg.
-Vet du hvor stort Irak er?
-Eeh.... Nei.
-438 000 kvadratkilometer.

Ja det burde jeg visst. Jeg har jobbet i og med Irak i mange år. Det er et stort og farlig land, det vet jeg. Men akkurat hvor stort har jeg i grunn ikke tenkt så mye på.  Mannen som rager over de fleste når det gjelder geografikunnskaper har slått knockout. Samtalen penses inn på Libanon.
-Det er et lite land. Vet du hvor stort det er? spør Drillo.
-Vent..... Eehh 52 000 kvadratkilometer? prøver jeg
-Nei nå er du nærmere Bosnia, kommer det kontant fra geografinerden. Libanon er mye mindre.

Ja det er mye mindre Drillo. Faktisk ganske nøyaktig 10 500 kvadratkilometer, ifølge wikipedia. Det skal jeg forsøke å huske.

Men det er vel neppe interessen for geografi alene som er iferd med å lokke mannen som fikk halve Norge til å danse samba, til Irak. Til det som vel må være verdens farligste land. Det har blitt meg fortalt (gjentatte ganger av folk som hevder at de er glad i meg) at ingen ved sine fulle fem reiser frivillig til Irak. Likevel har altså Drillo denne helgen hatt seriøse samtaler med det irakiske fotballforbundet. De vil ha nordmannen til Bagdad. De vil ha Drillo som landslagtrener. Og Drillo tror han kan nå langt med laget.
-Målet er VM i 2010, sier han.
Drillo i Irak. Se det for deg! På sidelinja med pæler og skuddsikker vest.

De ble ikke enige i denne omgang. Irakerne tilbød ikke god nok lønn, de ville at han skulle begynne omtrent umiddelbart for å hjelpe dem gjennom to viktige cup'er i juni og juli, og de ville at han skulle bosette seg i Irak.
-Jeg får ikke akkurat noe backing hjemmefra, sier Drillo.
Nei, det er rart med det!
Likevel ser han ikke bort fra at det kan bli nye samtaler når irakerne eventuelt gjør som varslet, og kontakter ham i august. Da passer det litt bedre.

Kanskje takker han da ja til et tilbud.
-Ja det er mulig, bekrefter han.
Da kan han altså komme i den situasjonen at han er trener for et lag som spiller for tomme tribuner, fordi en fullsatt fotballstadion kan bli et litt vel fristende terrormål for grupper som lever av å gjøre livet surt for irakerne.

-Det er gode spellere, de er bare litt dårlig organisert.
Slik beskriver han laget. Og organiseringen vil irakerne at han skal ta seg av.
-Hvis vi strammer dem opp kan de komme veldig langt, sier han.

Saddams mest ondskapsfulle sønn, Uday, skal ha behandlet både fotballspillere og trenere ganske dårlig når de tapte kamper. Det ryktes om barfotspill med metallball og spillere nedgravd i møkkabinger. Men dette er visst en av de (få?) tingene som har blitt bedre under amerikanernes okkupasjon. Likevel ønsker ikke Egil Olsen at amerikanerne skal bli stående i Irak:
-Jeg ser frem til at amerikanerne trekker seg ut, sier han.

Du skal være hjertelig velkommen til Irak Drillo, men husk å holde hodet lavt.

Kommentarer:

Postet av: Helt
Enig
22.mai.2007 @ 11:24
Postet av: Pelle Parafin
Hvorfor advarer du Drillo. Nå har du kanksje ødelagt alt. Here kan vi bli kvitt fyren en gang for alle og så prøver du å hinre ham? Utrolig
22.mai.2007 @ 11:46
Postet av: ?
Tror ikke egentlig at du er den rette til å uttale deg på dette området. Som eneste nordmann som faktisk er så tullete å jobber i Irak, må jo du først og fremst se på din egen situasjon. Har stor respekt for den jobben du gjør, og som er svært viktig, og ikke minst farlig. Jeg støtter likevel Drillo i å ta en slik jobb, nettopp fordi verden må gå videre. Foreslå likevel at han gjerne tar treningene i Jordan.
22.mai.2007 @ 11:57
Postet av: Kong Olaf
Jeg synes det er helt konge hvis Drillo tar på seg denne jobben! Å få Irak opp som fotballnasjon kan bety mye for fellesskapet og sdamarbeidet i et land som er ødelagt av Saddam, Bush og Blair. Irakiske spillere holder høyere nivå enn det de norske gjør for tiden, og Drillos drøm har jo alltid vært å trene et lag med spillere med gode ferdigheter, ikke bare norske løpsmaskiner som er best uten ball.

Det politiske signalet han sender er også helt topp, han tar avstand til okkupasjonsmakten og ønsker å hjelpe landet på den måten han er best til. Nei, etter mye vas fra Drillo i detsite (hva faen er den jobben for Unibet) må jeg si at dette var svært, svært positive nyheter for Norge som fredsnasjon, Irak som selvstendig nasjon og drillo som fotballprofessor. Lykke til, Roger!
22.mai.2007 @ 12:54
Postet av: Fredrik
Enig med dere som synes dette er riktig. Det er viktig med alle krefter som kan bidra til å normalisere Irak.
Ønsker Drillo lykke til!
23.mai.2007 @ 21:35
Postet av: Irakisk jente
Irak er nå i asia cup finalen!! takket være den brasiliske trenern Viera og våre gode spillere, men jeg har hørt at vi skal ha Drillo etter Viera, for han skal slutte...
jeg vet ikke akkurat bakgrunnen til Drillo, om han er god eller ikke liksom, men han ser ut til å bare tenke på penger, og det har ikke akkurat Irak råd til...For hos oss handler det ikke bare om fotball, men om å få et helt land til smile...fotball er det eneste som får oss glad!!
sån han må tenke på ansvaret...
28.jul.2007 @ 20:59

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5444123
Mitt profilbilde

Fredrik Græsvik

Fra: Oslo

Født: 1967

Fredrik Græsvik ble født i Oslo 26. mars, 1967. Han har jobbet i TV2s utenriksavdeling siden februar 1994, og var i årene 1998 - 2002 utenrikssjef i TV2. Han har tidligere jobbet i NRK og vært informasjonsoffiser for den norske FN-styrken i Libanon. Græsvik har et spesielt ansvar for TV2s Midtøsten-dekning, og har dekket rundt 20 væpnede konflikter i Asia, Europa og Afrika. Han er utdannet statsviter og journalist fra Northern Illinois University i USA. Græsvik har vunnet flere priser for sine TV-reportasjer.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits