Bok om Irak-krigen: Cobra II


Gordon/Trainor: Cobra II


Michael Gordon og Bernard Trainor: Cobra II. The Inside Story of the Invasion and Occupation of Iraq. Atlantic Books, London 2007. Engelsk, 747 sider.

Dette er nok en bok som handler om mye av det Bush-administrasjonen og Pentagon glemte da de la planene for  å angripe Irak. Den handler om de mange feilene som ble gjort før, under og etter krigen.
New York Times journalisten Michael Gordon var embedded med amerikanske styrker under invasjonen i mars og april 2003. Bernard Trainor er pensjonert general fra US Marine Corps.
Dette er spennende militærhistorie. Forfatterne skildrer i detalj flere av de hardeste slagene amerikanerne måtte sloss på vei til Bagdad. Og de beskriver hvordan dårlig planlegging og for få soldater førte til gjentatte tabber. De slakter også det dårlig forberedte forsøket på å etablere en siviladministrasjon rett etter at regimet i Bagdad falt.

Kommentarer:

Postet av: Hans Kr.
Med bakgrunn i denne boken, og flere andre bøker, rapporter og betraktninger som har kommet etter invasjonen i Irak, samt den bakgrunn du har fra å dekke konflikten.
Hva vil/kan du si om dette har endret ditt eget syn på om dette var en ivasjon eller en frigjøring?
Med andre ord, har dette fått deg i ettertid til å se konflikten i et annet lys?
16.jun.2007 @ 17:25 URL: http://magnor.nettblogg.no
Postet av: Fredrik
En invasjon var det, og forsaavidt ogsaa en frigjoering fra Saddam regimet. Men jeg har hele tiden stilt meg kritisk til begrunnelsen amerikanerne hadde. De fant jo ikke WMD i Irak. Og gjennom hele krigen har stusset paa det faktum at de ser ut til aa mangle en overordnet strategi. Det hele virker veldig amatoermessig.
16.jun.2007 @ 19:33
Postet av: kent
Eller var det oljen USA var etter ? Hva tror du Fredrik, er sa sitt neste mål Iran og videre Syria ? Noen har hvisket meg det i øret. Hører de har tenkt på en rørlinje (pipeline) som kan frakte oljen sikkert og greit gjennom irak, iran, syria + noen andre land som usa har kontroll over. For å sikre enkle og greie leveranser av olje til statene. Hørt noe om dette ?
09.sep.2007 @ 00:34
Postet av: Fredrik
Hei.
Ja jeg tror oljen er viktig. Jeg tror USA, ifrykt for at regionen skal destabiliseres og oljeleveransene utbli, av den grunn er mer opptatt av å gå militært inn i denne regionen enn i andre kruttønner. Men mye har jo så langt bare blitt verre og mer ustabilt med amerikanernes inntog i Irak (se oljeprisene). Vi får vel alle - både du og jeg og Bush - håpe på at situasjonen bedres snart og at oljeprisen faller (selv om vi nordmenn taper på det - vi er vel kanskje den nasjonen som har tjent mest pernger på krigen i Irak?)
09.sep.2007 @ 16:34

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5464006
Mitt profilbilde

Fredrik Græsvik

Fra: Oslo

Født: 1967

Fredrik Græsvik ble født i Oslo 26. mars, 1967. Han har jobbet i TV2s utenriksavdeling siden februar 1994, og var i årene 1998 - 2002 utenrikssjef i TV2. Han har tidligere jobbet i NRK og vært informasjonsoffiser for den norske FN-styrken i Libanon. Græsvik har et spesielt ansvar for TV2s Midtøsten-dekning, og har dekket rundt 20 væpnede konflikter i Asia, Europa og Afrika. Han er utdannet statsviter og journalist fra Northern Illinois University i USA. Græsvik har vunnet flere priser for sine TV-reportasjer.

Mer...

september 2007
ma ti on to fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
             


hits