Hvorfor jukset Jeppe?

Jeppe Nybroe var en av Danmarks Radios fremmadstormende unge stjerner. Dansken er blandt den danske statskanalens mest profilerte medarbeidere. Han har gjort karriere som nyhetsoppleser og krigsreporter. Framtida så nok ganske lys ut for Jeppe, helt til han ble tatt i juks.

Søndag 29. juli kjørte DR's nyhetsflaggskip, TV-Avisen, en reportasje signert Jeppe Nybroe, Irak. I reportasjen sier han at han er i en kolonne sammen med de siste danske soldater som trekker seg ut av Irak, i ly av nattemørket. Det med nattemørket, var det eneste riktige. Bildene var nemlig et par dager gamle. De ble filmet da Jeppe var på vei inn i Irak fra Kuwait. Sammen med danske soldater som skulle ut et par dager senere. Jeppe Nybroe jukset. For å tilføre reportasjen litt mer dramatikk, valgte han å lyve.
JeppeNybroe
Det ble en kostbar løgn for Jeppe. For løgnen ble avslørt. Nå er han hengt ut i danske medier som journalisten som jukset. DRs nyhetsledelse unskylder medarbeideren med at han ikke løy bevisst. Neivel!?!

Journalister som lyver bør ikke slippe til med sine løgner i noen medier. Og journalister som ikke vet at de lyver bør iallefall ikke slippe til.
Han jukset og løy, og bør få sparken. Selv innrømmer han at han var uproff, og at han dummet seg ut. Nyhetsledelsen i Danmarks Radio har gitt Jeppe Nybroe en advarsel og en såkalt 3 måneders skjermparkering. Det betyr vel kanskje at Jeppes dager i DR er talte?

Spørreundersøkelser har i alle år vist at folk flest ikke har spesiell stor tillit til journalister. Det betyr vel at folk flest tror at mange av oss gjør som Jeppe, og jukser og lyver litt. Jeppe Nybroe har ikke bare spent bein på en lysende karriere, han har ødelagt litt for oss alle. Han tenkte kanskje at langt der borte i Irak kunne han jukse litt, uten å bli tatt. Konkurrentene i dansk TV2 dekket også det danske tilbaketoget fra Irak, og oppdaget løgnen.

Det som er bra, er at TV2 og andre danske medier tok tak i saken, og slo den stort opp. Det skremmer forhåpentligvis andre journalister fra å jukse, og det viser leserne og seerne at media er istand til å slå hardt ned - også på sine egne.

Jeg har truffet Jeppe på jobb i Midtøsten. Han er en hyggelig kar, men han ble tatt i juks.
(Jeppe, kære kollega - dete var trist).

Kommentarer:

Postet av: SKA
Nå var det i dette tilfellet en konkurrent som avslørte en annen, men jeg mener det er best for demokratiet at alle løgner alltid avsløres og at det ikke oppstår kameraderi.
03.aug.2007 @ 20:41
Postet av: Arne Bansveen
Tenk på alle løgnene som ikke blir oppdaget. Historiebøkene er fulle av dem. Nylig hadde vi saken om Natascha Kampusch, som var iscenesatt fra ende til annen. En annen stor, historisk bløff er månelandingen i 1969, Alexandra David-Neels dramatiske tur til Tibet er en annen. Les selv, og bli overbevist!
03.aug.2007 @ 21:19
Postet av: ?
Saken om Natascha var merkelig, enig i det. Månelandingen var vel ikke tull??? Disse påstandene har jeg aldri sett før.
03.aug.2007 @ 23:21
Postet av: Jeppe
For en storm i et vannglass!
Hvem bryr seg vel om dette?
Om han fysisk sto i Kuwait rett på den andre siden av grensen eller ikke så gjelder jo fremdeles det som blir sagt i reportasjen.
Dette er bare tull.
04.aug.2007 @ 08:31
Postet av: Fredrik
Jeppe
Han var i Irak. Han sier at han kjører ut av landet med de siste soldatene på vei ut, mens han i virkeligheten kjørte innover i Irak to dager tidligere. Enig med deg i at det ikke er en stor løgn, og i Jeppes øyne var det kanskje bare et formgrep. problemet med en reporter som serverer små løgner, er at det blir vanskelig å vite hva som er sant eller ikke. Derfor bør han finne seg en annen jobb.
04.aug.2007 @ 13:12 URL: http://gresvik.nettblogg.no
Postet av: ... og nå drikker Jeppe!
Drikker og ligger i Baronens seng nå, gjør han.
Dagen lang mens han PÅSTÅR at han ligger i BARONESSENS seng!! Bah!
08.aug.2007 @ 13:30
Postet av: Gunnar
Enig i at dette er en tullesak. Journalisten skulle levere en reportasje fra en hendelse som knapt kunne kalles en "nyhet", og valgte å benytte en billedlig god anledning til å oppta det han visste han kom til å stå og si om en dag eller to. So what?
13.sep.2007 @ 20:48

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5493659
Mitt profilbilde

Fredrik Græsvik

Fra: Oslo

Født: 1967

Fredrik Græsvik ble født i Oslo 26. mars, 1967. Han har jobbet i TV2s utenriksavdeling siden februar 1994, og var i årene 1998 - 2002 utenrikssjef i TV2. Han har tidligere jobbet i NRK og vært informasjonsoffiser for den norske FN-styrken i Libanon. Græsvik har et spesielt ansvar for TV2s Midtøsten-dekning, og har dekket rundt 20 væpnede konflikter i Asia, Europa og Afrika. Han er utdannet statsviter og journalist fra Northern Illinois University i USA. Græsvik har vunnet flere priser for sine TV-reportasjer.

Mer...

september 2007
ma ti on to fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
             


hits