Bok om USA og Irak, og hvordan Bush har sviktet amerikanerne

195117-46Bob Woodward: State of Denial. Bush at War, Part III.

London, Simon & Schuster, 2006. Engelsk, 560 sider.

Dette er Woodwards tredje bok om Bush (tidligere bøker: Bush at War, 2002. Plan of Attack: 2004. Begge anbefales). Washington Post-redaktøren, som i sterk grad bidro til Richar Nixons fall (gjennom avsløringene rundt Watergate-skandalen sammen med journalist-kollega Carl Bernstein), blir stadig mer kritisk til president George W. Bush og administrasjonens utenrikspolitikk.

I denne boken forklarer også han hvorfor det meste har gått galt for amerikanerne i Irak. Woodward har mange gode kilder i sentrale posisjoner. Boken tar et oppgjør med hvordan Bush-administrasjonen har tilbakeholdt opplysninger for det amerikanske folket og kongressen. Og ikke minst med hvordan administrasjonen selv ser ut til å ha fortrengt opplysninger som kunne bidratt til andre avgjørelser både med tanke på invasjonen og den videre politiske utviklingen i det krigsherjede landet.

Også Woodward feller en knusende dom over avgåtte forsvarsminister Donald Rumsfeld og måten han ledet Pentagon i en svært kritisk fase (mens USA gikk til angrep på Afghanistan og Irak). Han tar også opp hvordan Rumsfeld, Cheney og andre sentrale maktpersoner nærmest var besatt av å angripe Irak helt fra dag 1.

Kommentarer:

Postet av: Antisosialist
Er det mer du kan reklamere med av anti-amerikansk propaganda da? Husk å fornye ditt medlemskap i SV.
07.aug.2007 @ 19:13
Postet av: Fredrik
Dette er vel ikke anti-amerikansk propaganda. Boken er skrevet av en av redaktørene i Washington Post. En mann som anser seg selv som en patriot. At en amerikaner kritiserer Bush-administrasjonen er da et sunt tegn. Det er slik demokratiet fungerer. Og la det være klart - jeg tror ikke du oppfatter Woodward som sosialist hvis du leser bøkene hans.
10.aug.2007 @ 09:51
Postet av: Antisosialist
Nei, det er først og fremst deg jeg oppfatter som sosialist med sterke anti-amerikanske og anti-israelske holdninger. Jeg respektere deg en gang, til og med så på deg som meget dyktig.
Det gjør jeg ikke lenger
10.aug.2007 @ 23:25
Postet av: Hans Kr.
Er det å være sosialist og ikke like amerikansk politikk det samme da, antisosialist?
Jeg har overhodet ingenting til overs for sosialistisk politikk eller tankemåte, men hem synes at amerikansk håndtering av Irak er meget kritikkverdig.
Men jeg oppfatter meg overhodet ikke som sosialist.
Og har etter et par besøk i USA lite til overs for amerikansk politikk, selv om jeg synes at de fleste amerikanere kan være ok. Om enn noe overfladiske.
Så jeg synes faktisk du kommr med ganske sterke beskyldninger mot Fredrik Græsvik angående politisk ståsted. Basert på at han velger å kommentere en bok som han har lest.
AT man leser bøker og får bedre bakgrunnsinformasjon kan da UMULIG være kritikkverdig for en journalist som faktisk lever av å formidle sine inntrykk.
23.aug.2007 @ 11:32 URL: http://magnor.nettblogg.no
Postet av: Antisosialist
Det er da ikke bare denne saken jeg baserer min påstand på. På meg virker Græsvik å være stadig mer venstrevridd og jeg er ikke i tvil om at han gir sin stemme til SV.
24.aug.2007 @ 14:18
Postet av: Hans Kr.
Neida, vi har sett at disse påstandene dine fremsettes i en hver hensende der Fredrik Græsvik kommer gir opplsyninger som ikke roser amerikanske soldater, eller amerikansk politikk opp i skyene.
Og jeg er faktisk 100 % ening med han i hans syn på den amerikanske politikken i Irak og midtøsten generellt.
Men fra det å beskyle ham for å være SV-velger synes jeg fortsatt er drøyt. Im det i det hele tatt har noe med saken gjlre.
Jeg stilte deg spørsmål om jeg også er sosialist, fordi jeg faktisk er av den mening at president Bush, og hans geseller burde vært kjeppjaget fra regionen.
Samtidig vil jeg hevde at det er ingen som har gjort så mye galt mot menneskeheten som Hoxa, Honecker og Stalin.
Hvor plasserer du da meg?
26.aug.2007 @ 16:26 URL: http://magnor.nettblogg.no
Postet av: Fredrik
Ja imorgen er det valg i Norge, og jeg er i midtøsten - langt unna nærmeste urne!
09.sep.2007 @ 16:30
Postet av: Hans Kr.
Regner med at du har forhåndstemt.
Du har vel vært hjemme noen uker i sommer og slappet av.
09.sep.2007 @ 19:49 URL: http://magnor.nettblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5494799
Mitt profilbilde

Fredrik Græsvik

Fra: Oslo

Født: 1967

Fredrik Græsvik ble født i Oslo 26. mars, 1967. Han har jobbet i TV2s utenriksavdeling siden februar 1994, og var i årene 1998 - 2002 utenrikssjef i TV2. Han har tidligere jobbet i NRK og vært informasjonsoffiser for den norske FN-styrken i Libanon. Græsvik har et spesielt ansvar for TV2s Midtøsten-dekning, og har dekket rundt 20 væpnede konflikter i Asia, Europa og Afrika. Han er utdannet statsviter og journalist fra Northern Illinois University i USA. Græsvik har vunnet flere priser for sine TV-reportasjer.

Mer...

september 2007
ma ti on to fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
             


hits